Hur gör jag?

Någon har dött och vi förstår att du har hamnat i en sårbar och utsatt situation. En situation där man ställs inför många svåra beslut och praktiska frågor.

Här finns all den kunskap och erfarenhet du behöver och du är varmt välkommen att vända dig till oss för att få stöd och hjälp.

Björns fyr

Vid dödsfall

Hur du behöver agera nu beror lite på var dödsfallet har inträffat.

Har det skett på ett äldreboende eller i hemmet är det din uppgift som anhörig att kontakta sjukvården och därefter begravningsbyrån för hämtning. Att samlas som anhöriga i den här situationen kan kännas oerhört skönt och det får ni naturligtvis tid till.

Vi har jour dygnet runt för dig som drabbats av ett dödsfall i din närhet och behöver stöd, svar på frågor, hjälp med en hämtning eller vill boka in ett besök på Begravningsbyrån. 

Vi kommer med begravningsbil och hämtar på bår. Du som anhörig eller vän får naturligtvis delta om du orkar.

Sker dödsfallet på sjukhus får du hjälp med det mest akuta där.

För dig som vill läsa mer om allt som ska ordnas runt en begravning finns det en skrift som heter ”Hur gör jag nu”. I den hoppas vi att du får svar på dina första frågor. Skriften finns att ladda ner här i PDF-format, men du är också välkommen in till oss på Begravnings-byrån och hämta den.

En viktig del av din trygghet är det faktum att vi är en auktoriserad begravningsbyrå, med allt vad det innebär i fråga om kunskapskrav och konsumenttrygghet. Läs gärna mer om auktorisationen här >>

  • Livsarkivet
  • SBF
  • Familjesidan